2012. augusztus 11., szombat

15. fejezet - Smaragd kristály

Sziasztok!
Tudom, hogy előbbre ígértem a fejezetet, de így jött össze. A következő fejezetet nem tudom, hogy mikor lesz kész, lehet, hogy szünetelni fog a blog egy kicsit, de nem ígérek semmit. Viszont mindenképpen folytatni akarom. 
Na de itt a fejezet, remélem, tetszeni fog Nektek! (Becky szemszög)
Reggel én ébresztettem mindenkit szokás szerint. Most viszont nem Amy okozta a kihívást számomra, hanem Cathy. Mikor végre sikerült kiráncigálnom az ágyból, és úgy látszott, hogy meg tud állni a saját lábán, elengedtem. Hiba volt. Mégsem tudott megállni. A kemény földön próbált visszaaludni, de amikor megérezte Amy zoknijának a szagát, amire olyan kényelmesen rátette a buksiját egyből magához tért. Nem csodálom, hogy ilyen álmos. Amikor éjszaka hajnali háromkor felébredtem még üres volt az ágya. Nem tudom, mikor jött vissza, mert két másodpercen belül visszaaludtam. Ez a két másodperc elég volt arra, hogy megnézzem az órát, meg hogy konstatáljam magamban, hogy Cathy nincs a helyén. Megkérdeztem tőle, hogy hol járt.
-         Találkám volt Sebbel. – mondta elsötétült arccal. Hát, úgy látszik, nem sikerült valami jól az a találka.
Szerencsénkre, vagyis inkább Cathy szerencséjére az első óra mágiatöri volt, így aludhatott egy órát. Szükség is volt rá, mert McGalagony jól megizzasztott minket a második órában. Viszont volt eredménye. Sikerült Siriust félig átváltoztatnom kacsává. A félig azt jelenti, hogy kitollasodott, csőre nőtt és szüntelenül hápogott. McGali hamar visszaváltoztatta, pedig olyan jól álltak neki azok a tollak.
Ebéd után már csak egy bűbájtanunk volt, este meg kviddicsedzés. Most kivételesen Lily és Amy is elkísért minket, pedig nem nagyon rajonganak ezért a sportért. Lily inkább Potter miatt nem szereti, mert állandóan teszi neki a nagymenőt, szinte félpercenként elkapja a cikeszt.
Amyék leültek a lelátóra, Lily még könyvet is hozott magával és azt kezdte volna el olvasni, de Amy nagy nehezen elvette tőle, szegény rendesen ki is fáradt, egyenként kellett lefeszegetnie Lily ujjait a könyvről. Könyv híján kénytelen volt Amyvel beszélgetni, na meg minket figyelni.
Pár kör bemelegítő futással kezdtünk, újabban ez Potter mániája. Fuss, amíg ki nem leheled a lelked! Igaz, hogy csak pár kört kellett futnunk, de eléggé nagy a kviddicspálya, így egy kicsit már gázosabb. Még szerencse, hogy Cathyvel majdnem minden nap futunk, úgyhogy simán lefutottak azt a néhány kilométert, igaz egy kicsit elfáradtunk. Na jó, az az igazság, hogy a végére majd kiköptük a tüdőnket, de persze csak azért, mert az utolsó fél kört végigsprinteltük. Mindig ezt csináljuk, de versenynek nem igazán lehetne mondani, mivel állandóan egyszerre érünk be a célvonalba.
Rajtunk kívül még Black meg Potter bírta jól a futást, a többiek majd meghaltak. Rick, az örző, már négykkézláb tette meg az utolsó métereket, míg a két hajtó, Matt és Zack jóval a cél előtt kibuktak, a földön fetrengve gyakorolták az egyenletes légzést, ami nem ment valami jól.
Mikor végre mindenki összekaparta magát nagyjából, felszállhattunk a seprűre. Elfoglaltuk a szokásos helyünket, aztán megkezdtük a gyakorlást. Zack, Matt meg én próbáltuk kicselezni Ricket, ami nem igazán sikerült, mivel a két hajtótársam majd ledőlt a seprűről a fáradtságtól, szóval csak magamra számíthattam. Így is sikerült bedobnom az első fél órában nyolc gólt, ami baromi jó teljesítmény, tekintve hogy a két srác békésen alukált a seprűjén. Amíg Potter le nem ordította a fejüket. Utána már próbáltak részt venni az edzésben, bár így sem voltak nagy hasznomra.
Potter nagyban játszotta „A cikeszelkapó-királyt” Lily előtt, aki csak azért sem volt hajlandó odafigyelni rá. Legalábbis nagyon próbálkozott, de elég nehéz arra nem figyelni, hogy az orrod előtt kapkod valaki egy kis aranylabda után. Szegény csaj.
Cathy és Black lelkesen terelgették a két gurkót, ügyelve, hogy ne nagyon másszanak ránk az agresszív golyók. Egyáltalán nem voltak fáradtak a futástól, viszont nagyon nem gyakorolhatták az élő célpontra célzást, ugyanis abban nagyon jók, és akkor biztos, hogy valamelyikünk a gyengélkedőn köt ki. Jobb esetben…
Catherine-nek viszont nagyon máshol járhattak a gondolatai, mert nem vette észre a Potter felé száguldó gurkót. Black Zackről szedte le a másik labdát, így ő se látta. A fekete labda megállíthatatlanul süvített a fiú felé. Rákiáltottam, hogy figyelmeztessem, de ezzel csak azt értem el, hogy megfordult, így elölről kapta el a fejét a gurkó. A labda lendülete lesodorta a seprűről, és a gravitáció megtette a hatását. Ájultan zuhant a föld felé. Ekkor olyan történt, amire egyikünk se számított. Lily felsikított, felpattant a lelátóról és rémülten emelte a kezét Potter felé, mintha így megfoghatná.
Túl messze volt Potter mindenkitől, egyikünk se tudott volna odarepülni, hogy elkapja. Tehetetlenül néztük, ahogy mindjárt becsapódik a földbe. De mégsem csapódott be, legalábbis nem úgy ahogy illett volna ötven méter zuhanórepülés… - öhm, inkább zuhanás repülés nélkül - után. Puhán érkezett a fűre, ami besüppedt alatta, mintha puha takaró lenne. Fogadni mernék rá, hogy olyan érzés lehetett Potternek, mintha lehuppanna egy takarókkal teli ágyra. Csak éppen jó pár méter magasról. Kár, hogy ebből ő semmire sem emlékezett, mert teljesen kiütötte a gurkó. Lilyre néztem, és még ilyen messziről is lehetett látni, hogy zölden világít a gyűrűje.
Pár másodperc múlva egymás után landoltunk Potter mellett, Lily meg Amy pedig futva közeledett felénk. Körbevettük Jamest, Cathy le is térdelt mellé, míg mi csak ijedten álltunk. Amy meg Lily is lefékeztek mellettünk, Lily rémülten a szája elé kapta a kezét, amikor meglátta James fejénél gyűlő kis vértócsát.
-         Valaki adjon egy zsepit vagy egy kendőt, vagy valamit! – mondta Cathy, mire letérdeltem mellé és a kezébe nyomtam egy halom zsepit, igaz nem tudtam mire vélni a fene nagy segítőkészségét. Ki nem állhatta Jamest, most meg ápolónőt játszik.
Letörölte a fejéről a vért, gondolom hogy láthassa a sebét. Ami nem volt túl nagy, kb. egy centi hosszú nem mély seb volt, ami már most elkezdett dudorodni. Szép kis púpja lesz, az biztos.
-         A seb nem vészes, viszont biztos kapott legalább egy enyhe agyrázkódást. – mondta ki Cathy a diagnózist.
-         Nem is tudtam, hogy értesz a gyógyításhoz. – csodálkoztam, de nemcsak én.
-         Néha magamnak kellett begyógyítani a sebeimet. – jelentette ki. Ekkor James karja megmozdult, aztán a szája is. Elkezdett nyöszörögni, aztán a fejéhez akart kapni meg felülni. Cathyvel együtt visszanyomtuk a földre. Nem hinném, hogy most jót tenne neki a mocorgás. Még mindig nyöszörgött, mintha mondani akarna valamit, de nem sikerült neki valami értelmesen nyöszörögnie.
-         Lily… - nyögte ki végül. Az említett meglepődött, aztán rögtön lehuppant szívszerelme mellé. Na, ha ezek most nem jönnek össze, lenyelek egy békát. Na jó, azt talán azért mégsem…
-         Itt vagyok, James. – mondta Lily a sírás határán és megfogta James kezét.
-         Oké, örülünk, hogy így egymásra találtatok– mondta felállva Cathy -, tényleg, tökre romantikus, de fel kéne vinni a gyengélkedőre, mielőtt még a nagy romantikázás közben tényleg kipurcan.
Ez megtette a hatását, mindenki felébredt a kábulatból és végre megmozdultak. Zack elővarázsolt egy hordágyat, Sirius meg Rick pedig óvatosan rátették a nyöszörgő Jamest és emelték is fel a hordágyat, mire James kieresztette a rókát. Végül nagy nehezen elindult a díszes menetünk a gyengélkedő felé. Tisztára olyanok voltunk, mint egy halotti menet. Sirius halálra vált arccal, Lily szintén, görcsösen szorította még mindig a srác kezét. Talán csak Cathy vágott tök közömbös arcot.
Nagy nehezen megérkeztünk a célunkhoz, Madam Pomfrey már meg sem lepődött. Majdhogynem állandók voltak a kviddicsbalesetek, rendesen szidta is a veszélyes sportot. Fél perc alatt begyógyította a sebet, az agyrázkódás már nem ment olyan gyorsan. Az mondta, bent kell maradnia egy-két napig, aztán kiparancsolt mindenkit, mondván nem hagyjuk pihenni a beteget.
(Cathy szemszög)
A hálóteremben feküdtem az ágyamon a plafont bámulva. Úgy látszik, mostanában ez a szokásommá vált. Lilyt nagyon megviselte ami Potterrel történt, Amy is látta ezt, előre is engedte fürödni, pedig újfent ki se lehet rángatni a fürdőszobából, mióta irányítani tudja a vizet. Ha Lilynek nem jön elő ma a kristályának az ereje, nagy eséllyel Potter nem éli túl a napot. Igaz, ez részben az én hibám, mert nekem kellett volna figyelni arra a gurkóra. Most bűntudatomnak kéne lennie, vagy mi, nem? Viszont nem érzek semmit, bűntudatot meg pláne nem. Ő is figyelhetett volna jobban, nem az én hibám. Valami eszembe jutott, azért nem figyeltem oda.
Támadt egy zseniális ötletem, csak az a gáz vele, hogy van egy kis hibája. Egy létfontosságú hibája, amire egyelőre még nem találtam megoldást.
Beckytől kaptam a szülinapomra egy jópofa elég hírhedt ingát, amiről kiderült, hogy a légynek se árt. Viszont meg lehet vele keresni dolgokat. Megkereshetném vele azt a vackot, amiért ebbe az átkozott kastélyba küldtek. De most jön a bibi. Kell lennie nálam valaminek, ami a keresett tárgyhoz kapcsolódik. De honnan szedjek valamit, ami egy évszázadokkal ezelőtt eltűnt kőhöz kapcsolódik? Még csak nem is látta senki legalább kétszázötven éve.
Lily végzett a fürdőszobában Amy meg rögtön átvette a helyét. Lily lerángatta Beckyt a gyengélkedőre meglátogatni Pottert, így egyedül maradtam. Amit nem is bántam. Elővettem a bőröndöm titkos rekeszéből az ingát. Egy próbát megér. Törökülésbe ültem és az ingára meredtem, miközben a keresett dologra gondoltam. Nem történt semmi. Dühösen visszadobtam a bőröndömbe. Gondoltam, hogy nem fog sikerülni, de azért elkeserített a kudarc.
Mikor Amy is kijött a fürdőszobából én vetettem be magam. De nem fürdés céljából. Rátámaszkodtam a mosdókagylóra és belenéztem a tükörbe. Hosszú sötétbarna hullámos hajam kiemelte az arcom sápadt fehérségét. Nagyon sötétbarna szemeim most feketén fénylettek, remény csillogott bennük. Remény, hogy az emlékekből talán megtudhatok valamit a szüleim haláláról.
 Levettem a tekintetem a tükörképemről és leguggoltam. Kioperáltam az egyik csempét a helyéről, és megpillanthattam az alatta lapuló kis üvegcséket. Kiszedegettem őket és szemügyre vettem a csap felett. Hiba volt. A csapból nagy erővel spriccelni kezdett a víz, és pont eltalálta a kezemet. A tizenhat üvegcsének kábé a fele a levegőbe repült, aztán összetört a kövön, az emlékek pedig elpárologtak belőlük. A kurva életbe!
Amy meg Becky bejött a fürdőbe a csörömpölésre. Ahogy megláttam Amy arcát, tudtam, hogy ő volt. Becky pedig meglátta az üvegszilánkokat a padlón, a maradékot épen a kezemben, meg a paprikavörös arcomat. Utóbbinak hatására megpróbálta elrángatni előlem Amyt, attól tartva, hogy puszta kézzel fojtom meg. Nem sok híja volt, hogy megtegyem.
-         Sajnálom, nem akartam, véletlen volt, esküszöm! – mentegetőzött Amy. Nem igazán figyeltem rá, dühösen kivágtattam az ajtón félrelökve őket, ki a hálóteremből, a klubhelyiségből, az üres folyosókon baktattam tovább.
Ez nem lehet igaz! Ha az összetört emlékekben volt benne a szüleim gyilkosa, esküszöm, hogy kinyírom Amyt!
Dühösen kóvályogtam a folyosókon, miközben megszámoltam a maradék üvegcséket. Csak kilenc élte túl az incidenst. Szuper… Bementem az utamba eső első mosdóba, aztán észrevettem, hogy nem egyedül vagyok. Egy hollófekete hajkoronát viselő csajt pillantottam meg a klotyóknál ugrándozni. Egy varangy után. Még hátulról is felismertem Bellatrixot, de mi a francot keres egy klotyóban egy varangyos béka után ugrándozva?
Mikor a varangy felém vette az irányt Trixie is felém fordult, és azonnal pálcát rántott, amint meglátott. Szép kis fogadtatás. A varangy megérezte, hogy a támadója most másra figyel, és gyorsan kiugrándozott a mosdóból. Zsebre raktam a kezem. Ezzel elrejtetem előle az emlékeket és megfogtam a pálcámat.
-         Nocsak, drága Bellatrix, kiengedtek a gyengélkedőről? – kezdtem gúnyosan. – Csak nem meggyógyultál az agyrázkódásodból? – kérdeztem, mert mint kiderült egy jó kis agyrázkódást okoztam neki, amikor leütöttem azzal a könyvvel. Tettetve elgondolkoztam. – De hogy lehetett agyrázkódásod, ha agyad sincs? – na, erre még jobban felkapta a vizet.
-         Ezerszer megbánod, te átkozott némber, hogy kezet emeltél rám! – kiáltotta dühösen.
-         Bocsi, de én nem kezet, hanem könyvet emeltem rád, ha nem emlékeznél. – javítottam ki
-         Crucio! – kiáltotta el magát, mire én előkaptam a pálcám és magam elé emelve egy színtelen pajzsot idéztem meg, amibe nagy durranással csapódott be a tiltott átok. Viszont az átok egy része túljutott a pajzson, éles késként hasított belém, és éreztem, hogy összetörik még pár emlék a zsebemben. Hát, kisanyám, ezt nem kellett volna.
-         Ejnye, nem szabad ilyen csúnya átkokkal játszani, még a végén megsérül valaki… - mondtam neki rosszallóan rázva a fejemet. Bellatrix megdöbbent, hogy ki tudtam védeni az átkát, de hamar összeszedte magát. Szerencsétlenségére én megelőztem. A falhoz szegeztem, láthatatlan erő nem hagyta, hogy lecsússzon a földre, meg hogy használja a pálcáját. Oda léptem hozzá és megfogtam az állát, hogy ne tudja elkapni a tekintetét. Pár centiról suttogtam neki a szavakat.
-         Soha, megértetted, soha ne húzz újat egy Drake-kel! Felfoghatnád végre, hogy kettőnk közül nem te fogsz győztesen kikerülni. Pláne nem élve… – nem tudom, milyen volt a tekintetem, de halálfélelem kúszott a szemébe. Gyanítom, hogy az én szememben meg vagy szikrázó düh, vagy gyilkos tekintet volt, de gyanúsabb, hogy inkább mindkettő egyszerre.
Végighúztam a pálcám hegyét az arcán, véres csíkot húzva vele. Kábé öt centi hosszú sebet csináltam az arcára. Fájt neki, de nem adott ki egy árva pisszenést se. Elengedtem, és hátrébb léptem tőle. Lecsúszott a falon, aztán rákjárásban kezdett sprintelni az ajtó felé. Amikor odaért felpattant, és még mielőtt kilépett volna a mosdóból még visszaszólt.
-         Ezt még megkeserülöd!
-         Ezt mintha már hallottam volna. Találj ki valami újat! - kiáltottam utána.
Kivettem a zsebemből a maradéknak a maradék emlékét. Csak három darabot találtam épen. A francba, összetört hat emléket!
Elindultam a csapok felé. Félúton egy reccsenést hallottam a lábam alól. Lenéztem, és egy összetört tyúktojást láttam a talpam alatt. Ez meg hogy a fenébe került ide? Áh, mindegy, nem is érdekel. Odamentem az egyik mosdókagylóhoz és megengedtem a vizet. Amikor hozzáértem a csaphoz - amire egy kis kígyó volt rávésve -, hogy eltekerjem, furcsa bizsergést éreztem, ahol hozzáért a kezem.  Nem igazán törődtem vele, tekertem még egyet rajta, hogy vastagabb sugárban folyjon a víz, aztán megmostam az arcom, hogy egy kicsit megnyugodjak. Nem nagyon használt. Bezártam az ajtót, elővarázsoltam egy merengőt és elmerültem az emlékekben.

2 megjegyzés:

 1. szia! :D
  nagyon király fejezet volt :D
  Ismersz, szóval nem mondok újdonságot, hoyg imádtam a Lily-James részt :D
  és ami az emlékekkel történt, hát nem csodálom, hogy dühös lett Cathy ki nem lenen az ő helyében?
  és a Trixis rész *-* a nagyon jó lett :D imádtam! *-* szeretem, hogy Cathy ilyen kis harcias :D
  hümm, szóval ott a csap és érzi, hogy ott a csap vagyis kamra :D érdekes érdekes :D
  kíváncsi vagyok a folytatásra :D
  Várom a kövit, akár mikor is tudod hozni :) rm számíthatsz! :)
  puszi<3
  xoxoxoxoxoxoxoxoxo

  VálaszTörlés
 2. Nagyon de nagyon tetszik a blogod!!!! ;:) *-* ;) Nagyon gyorsan folytasd!!!! Please!!! ^.^ *-* És amugy mikor lesz az új rész??

  VálaszTörlés